Trimzwemmen

Beste Watervrienden,

Watervrienden Almere geeft trimzwemmen voor volwassen. Wellicht vraag je je af wat dat trimzwemmen nu eigenlijk inhoudt. Wel wij doen het volgende tijdens onze zwemuren.

We zwemmen zowel in de lengte als in de breedte van het bad. Meestal houden we het bij schoolslag, rug- en borstcrawl, maar de andere zwemslagen worden niet zonder pardon overgeslagen hoor. Het niveau varieert van een aardig tempo tot wedstrijdsnelheid. De sfeer is ontspannen; het effect op je lichaam is beslist merkbaar. Doordat we met 7 ervaren trainers zijn, is er elke week een afwisseling in de oefeningen die we verrichten. De trainers geven ook aanwijzingen over hoe je een slag moet verrichten.

Iedereen zwemt op zijn of haar niveau. Ben je nog niet zo snel of ben je snel moe, dan kun je altijd een baantje overslaan. We gaan er natuurlijk voor om iedereen 3/4 uur lekker bezig te houden. Elke maandagavond van 21.15u tot 22.00u kun je dan lekker bezig zijn.

Voor de wat minder snelle zwemmers hebben wij een speciale trimzwemgroep in het leven geroepen. Deze groep zwemt van 20.30u - 21.15u en wordt begeleid in het oefenen van de zwemslagen en het opbouwen van de conditie, omdat wij gemerkt hebben dat dit bij een aantal leden wat minder was, waardoor zij om 21.15u meer moeite hadden om met het tempo mee te kunnen komen. Op het moment dat blijkt dat je als zwemmer meer aan kunt, dan ga je terug naar het tijdstip van 21.15u. Let op ! Dit begeleiden is niet gericht op het behalen van een zwemdiploma ! We gaan er namelijk vanuit wanneer je je bij ons aanmeldt, je wel enigszins kunt zwemmen.

Op dit moment kunnen wij nieuwe leden plaatsen. Lijkt het je leuk om mee te doen, neem

contact op via het contactformulier ,dan hoor je wanneer je mee kunt gaan doen. Je mag altijd eerst een proefles draaien voordat je je inschrijft. Je kunt je inschrijven via dit formulier.

 

Het trimzwemmen wordt gegeven door diverse trainers.